Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-12071

Vacature: Regiebehandelaar voor het Rughuis in Eindhoven

VACATURENR bv-12071 (14-05-2018)

REGIEBEHANDELAAR - EINDHOVEN

(Psychotherapeut en/of Klinisch psycholoog)

32-36 uur per week

De Rughuis organisatie
Het Rughuis is een nieuw initiatief in de specialistische 2e lijns GGZ. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn. Het Rughuis biedt een andere aanpak: intensief en individueel, waar mentale en lichamelijke zorg hand in hand gaan. Deze Rughuis Methode is nieuw in Nederland en onderscheidt zich door de intensieve, individuele en interdisciplinaire aanpak.

Chronische pijn heeft immers niet alleen lichamelijk maar ook mentaal impact op iemands functioneren. Daarom kijkt het team van Het Rughuis naar alle componenten die te maken kunnen hebben met de chronische wervelkolom gerelateerde klachten: de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding.
De behandelaren vragen ook om reflectie, hoe iemand omgaat met stress, hoe iemand ontspant en zij bespreken samen de levensstijl van de cliënt. Dit alles vormt de basis voor de beste behandeling om samen met de cliënt intensief en duurzaam aan de slag te gaan.

De behandelingen van Het Rughuis zijn programmatisch, dat betekent dat voor iedere cliënt een op maat gemaakt behandelplan wordt gemaakt. De richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten van het Trimbos instituut en Somatisch-Symptoomstoornis ligt aan de basis van ons programma.

Het Rughuis behandelprogramma is gebaseerd op de nieuwste inzichten wetenschap- en praktijk (Evidence Based).

Functiebeschrijving
Het Rughuis werkt met een succesvolle interdisciplinaire behandelmethodiek. De regiebehandelaar coördineert het zorgproces en draagt de verantwoordelijkheid voor de integraliteit van het behandelproces. Daarnaast is de regiebehandelaar voor alle betrokkenen, inclusief de patiënt/cliënt en diens naasten, het centrale aanspreekpunt.

De inhoudelijke verantwoordelijkheden van de regiebehandelaar conformeren zich aan de opgestelde verantwoordelijkheden van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het model kwaliteit statuut ggz.

Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden van de regiebehandelaar, heeft deze tevens een coachende rol binnen het behandelteam. Hij of zij neemt initiatief in noodzakelijke werkbegeleiding en treedt op als supervisor binnen het behandelteam en/of PIOG. Daarnaast adviseert de regiebehandelaar de organisatie inzake de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de deskundigheidsbevordering van de behandelaren en overige kwaliteit gerelateerde processen, bijvoorbeeld het geven van onderwijs.

Functie-eisen
Bevoegdheid
De regiebehandelaar heeft een afgeronde opleiding tot psychotherapeut of klinisch psycholoog, met bij voorkeur een afgeronde GZ opleiding. Ervaring in supervisor schap en werkbegeleiding is een must, ervaring met doceren is een pre.

Werkervaring
De regiebehandelaar is een ervaren psychotherapeut of klinische psycholoog met minimaal 5 jaar relevante werkervaring en aantoonbare affiniteit met interdisciplinair werken en inhoudelijke voorkeur voor chronisch pijnproblematiek of de Somatisch-Symptoomstoornis en co morbiditeit.

Competenties
De regiebehandelaar bezit uitstekende mondelingen en schriftelijke communicatieve vaardigheden naar cliënten, collegae en verwijzers. Heeft goede coördinatie/ regie vaardigheden, is vakinhoudelijk competent, gewent om interdisciplinair te werken, denkt actief mee bij het ontwikkelen, verbeteren en implementeren van (nieuwe) behandelmethodieken.

Wat bieden we
Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire top poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden zijn conform onze personeelsregeling, op basis van uw kennis en ervaring. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij gebleken geschiktheid voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Meer info  www.hetrughuis.nl